Wat is DJW?

Doelstelling

Stichting Dienstverlening Jongeren Wereldwijd (DJW) geeft jongeren de kans om zich wereldwijd in te zetten in dienst van de kerk. Concrete hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben gaat hierbij hand in hand met het uitwisselen van geloof en ervaringen met medechristenen. Christelijke bewogenheid en gemeenschap zijn de sleutelwoorden. DJW stimuleert de deelnemers tevens om met de door hen opgedane ervaringen de eigen gemeenten te dienen.

Daarnaast wil DJW ook graag (al bestaande) groepen begeleiden bij werkvakanties. Bij zulke groepen kun je denken aan een jeugdvereniging of een jeugdgroep binnen een gemeente. Als zo'n groep samen op werkvakantie wil, komt daar een hoop bij kijken. DJW begeleidt deze groepen in het voorbereiden en regelen van hun reis.

Zomerreizen

Concreet organiseert DJW ieder jaar een aantal reizen naar projecten in het buitenland, zowel in Europa, Afrika als Zuid-Amerika. DJW zoekt haar projecten via al bestaande buitenland-contacten van de Christelijke Gereformeerde kerken. Te denken valt aan zendingspredikanten en ontwikkelingswerkers. Zending gebruikt DJW om zinnige activiteiten te vinden waarbij ook de mogelijkheid is voor de jongeren om met andere christenen te praten.

In de zomer van 2016 vindt er ook een reis naar Brazilië plaats. Kijk voor meer informatie naar het project in  Brazilië.

Ontstaan

DJW is in 1989 ontstaan. De zendingscommissie van de classis Leeuwarden richtte een werkgroep op om jongerenreizen te organiseren. Vanwege het succes is het uitgebouwd tot een landelijke formule. Sinds 2000 is DJW niet langer een werkgroep, maar een stichting, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.