Special 1

Informatie

De IER kerk (IER = Igrejas Evangélicas Reformadas) in Tigali in de staat Paraná heeft inmiddels laten weten mogelijkheden te hebben om een project in hun gemeente te organiseren. De predikant van deze gemeente heeft in Nederland aan de TUA in Apeldoorn gestudeerd en spreekt redelijk Nederlands. Er zijn nog geen concrete details bekend, maar ze denken aan sociaal en missionair werk. Zodra we meer concrete plannen binnen krijgen laten we dat weten.

n Brazilië is veel natuurschoon. Beroemd zijn de watervallen van Foz do Iguaçu. Ook de bijzondere rotsformaties bij Vila Velha zijn een bezoek waard. Uiteraard is een bezoek aan de beroemde stranden ook een mogelijkheid.

De voertalen zijn Nederlands en Portugees. Het spreken van Portugees is zeker geen voorwaarde.

Men heeft in Brazilië geen ruime budgetten. In het algemeen bevelen we aan om in je gemeente wat actie te voeren als bijdrage in de projectkosten. Bespreek dit wel eerst met je kerkenraad.

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. In dit land liggen diverse Nederlandse kolonies, die vaak al tientallen jaren bestaan. Zo ook Carambeí, dat in 1911 is gesticht en waar ruim 17.000 mensen wonen; vrijwel allemaal met Nederlands bloed. Carambeí ligt in het Zuidoosten van Brazilië in de staat Paraná. In veel gebouwen in dit gebied is de invloed van de Nederlandse cultuur te herkennen. Maar toch is inmiddels de voertaal niet meer Nederlands, maar Portugees.

Inschrijfkosten € 50.00
Reis€ 1700.00
Reisverzekering (per dag)€ 1.50

Inschrijven

Download het inschrijfformulier, vul deze in en stuur hem via de mail naar de DJW.

Download inschrijfforumulier